Beschrijven van werkprocessen

Steeds meer organisaties ervaren de noodzaak van het beschrijven van hun werkprocessen. Er is behoefte om meer zicht te krijgen op de werkwijze en of het efficiĆ«nter en eenduidiger kan.

 

Ingressus kan uw huidige werkprocessen in compacte beschrijvingen vastleggen, gecombineerd met leesbare stroomschema's. Deze beschrijvingen worden gemaakt op basis van door de klant aangeleverde documenten en gesprekken die gevoerd worden met de uitvoerende medewerkers. Aan de beschreven werkprocessen worden vervolgens de werkinstructies, formulieren en functies, zoals die binnen de organisatie afgesproken en beschikbaar zijn, gekoppeld. Dit alles wordt vastgelegd in een Handboek Werkprocessen.

 

Continue afstemming

Het Handboek Werkprocessen ontstaat in continue afstemming met de klant. De beschrijvingen kunnen door de betrokken medewerkers worden aangevuld en van commentaar worden voorzien. Dit gebeurt deels via de mail en deels tijdens presentaties en gesprekken.

 

Naast het standaardproduct dat Ingressus biedt is het uiteraard mogelijk om ondersteuning op maat te krijgen bij het beschrijven van de werkprocessen in uw organisatie.