Werkwijze

Vanuit de thuisbasis in Rotterdam helpt Ingressus al ruim 20 jaar bibliotheken en musea met de praktische problemen die zij tegenkomen in hun backoffice-activiteiten. Instellingen en bedrijven kunnen bij ons terecht voor onder meer de kwaliteitsverbetering van metadata, het beheren van media als boeken en tijdschriften en de integratie van digitale producten en diensten.

Samen met de klant zoeken wij naar de meest ideale werkvorm. We hechten veel waarde aan samenspraak, waarbij de klant altijd voorop staat. Daarbij maakt het niet uit of het gaat om een kleine of grote organisatie. We werken vanuit een pragmatische en praktische invalshoek en zorgen dat onze kennis voortdurend wordt geüpdate door bij te blijven op ons vakgebied en ons op de hoogte te houden van de ontwikkelingen die zich daar afspelen. Dit doen we onder meer door contact te onderhouden met landelijke en internationale organisaties op vele terreinen.

Ons enthousiaste team, plus detacheringspool, boekt dankzij hun kennis, ervaring en capaciteit en inzicht op het gebied van bibliotheektechnische en backoffice-activiteiten snel resultaten, waar de eindgebruikers direct van profiteren. Door dit te combineren met de kennis van de klant, blijkt dat veel problemen goed oplosbaar zijn.