Nieuws

Ontwikkeling App : persoonlijke attendering

In samenwerking met de bibliotheek van de Hoge Raad is Ingressus gestart met het ontwikkelen van een app voor gebruikers van de bibliotheek en het Kennisplein binnen de Hoge Raad. Deze app combineert bestaande functionaliteit als het zoeken in catalogus en databases met de mogelijkheid van persoonlijke attendering. De app komt in het tweede kwartaal van 2017 voor alle Ingressus klanten beschikbaar. 

Elke gebruiker van de bibliotheek kan in de app zelf bepalen op welke onderwerpen hij of zij geattendeerd wil worden. Onderwerpen waarvan nieuwe publicaties binnen de collectie(s) van bibliotheken nieuw beschikbaar komen worden op deze manier op een actieve wijze gedistribueerd. Met connectoren wordt de app aan verschillende informatiebronnen gekoppeld.
 
De ontwikkeling van deze app wordt uitgevoerd met het gespecialiseerde bedrijf SIYOU uit Amsterdam. De app wordt beschikbaar voor Apple en Android smartphones en tablets.
 
Voor Ingressus staat in 2017 het onderwerp personalisatie hoog op de agenda. Eerder werd al een overeenkomst gesloten met ontwikkelaar Timbers voor het product Mox-info. Met Mox-info kan de bibliotheek de attendering van E-TOC’s en andere informatiefeeds beheren en stroomlijnen. Doorzetten van deze informatie kan straks ook naar de nu ontwikkelde app.

Blijf op de hoogte

U kunt op de hoogte blijven van het laatste nieuws met onze RSS feed.

Ook kunt u zich inschrijven voor onze nieuwsbrief.