Ingressus 25 jaar

  In 2023 helpt Ingressus 25 jaar Nederlandse bibliotheken. Dat is een mooi moment om met onze klanten en relaties te vieren. In een mini symposium op dinsdagmiddag 18 april 2023 gaan we onder leiding van onderzoeker Maurits van der Graaf (Pleiade) vooral vooruitkijken op de toekomst van bibliotheken, om daarna gezellig met een borrel dit bijzonder jubileum te vieren.

  De bijdrage van Maurits van der Graaf gaat over de vele ontwikkelingen waarmee onze sector te maken heeft. Al deze veranderingen scheppen zeker ook nieuwe kansen. Maurits illustreert dit met een aantal interessante strategieën die bibliotheken kunnen hanteren. Vervolgens rond hij zijn verhaal af met de vraag over welke competenties de bibliothecaris van de toekomst moet beschikken. Zijn uiteenzetting zal worden geïllustreerd met voorbeelden uit de praktijk van Ingressus klanten en de ruime ervaring van Maurits.

  Het symposium zal plaatsvinden in het zalencomplex Engels in het Groothandelsgebouw in Rotterdam, direct naast het Centraal Station Rotterdam.

  Programma
  12.30 Inloop met koffie & thee
  13.00 Opening door Ger de Bruyn
  13.10 Start programma
  14.50 Afsluiting symposium door Annuska Graver
  15.00 Borrel
  17.30 Sluiting

  Wij hopen u de 18e te zien in Rotterdam!