Software

Ingressus is ook actief als reseller van software voor bibliotheken. Hierbij bieden wij technische en inhoudelijke ondersteuning om de dienstverlening van onze klanten optimaal te ondersteunen.

Wil je meer weten? We nemen graag de mogelijkheden met je door. U kunt ons mailen via servicedesk@ingressus.nl of bel: 010-2060260

Software

X-ref, een systeem voor bibliotheken en kenniscentra

Ingressus is al jarenlang reseller van het van oorsprong Zweedse X-ref bibliotheeksysteem. Naast alle bibliotheek specifieke functies (leen-, tijdschriften-, bestelmodules) is X-ref een flexibel systeem voor het opslaan, doorzoeken en presenteren van verschillende soorten informatie. Zo kan X-ref ingezet worden voor het registreren van bijvoorbeeld subsidieaanvragen of als archief voor audiovisuele materialen.

X-ref wordt standaard geleverd met een responsive webportaal gemaakt met Bootstrap en AngularJs. X-ref heeft verder een REST API.

Voor meer informatie zie https://x-ref.nl

Vakliteratuur, attendering via je smartphone

Met de introductie van de app “Vakliteratuur” voor bibliotheekgebruikers wil Ingressus bijdragen aan de innovatieve kracht van bibliotheken om hun rol binnen hun organisaties verder te versterken. De smartphone is immers het platform waar veel gebruikers van de bibliotheek actief zijn.

De app maakt informatievoorziening volledig persoonlijk, een belangrijk thema in de dienstverlening van bibliotheken. Centraal in de app staat een moderne vorm van attenderen. Eindgebruikers kunnen deze attendering helemaal zelf instellen via de app. De bibliotheek zorgt voor de opzet van de attendering en de koppeling met de relevante informatiebronnen. Zo krijgt attenderen een nieuwe vorm en zorgt het voor een actieve interactie tussen bibliotheek en eindgebruikers. Bibliotheken zijn meer aanwezig bij hun eindgebruikers en bronnen worden beter gebruikt.

De app Vakliteratuur is ontwikkeld als samenwerking tussen Ingressus en SIYOU Internet Solutions.

Voor meer informatie zie https://vakliteratuurapp.info

Hidden Automatic Navigator, authenticatie software

De software Hidden Automatic Navigator (HAN) geeft eindgebruikers van bibliotheken op eenvoudige wijze toegang tot elektronische informatiebronnen als e‑journals en databases zonder dat zij de beschikking hebben over de bijbehorende wachtwoorden. Niet alleen vanuit de instelling of het bedrijf waarin ze werkzaam zijn maar ook vanuit huis zijn deze elektronische bronnen te raadplegen.

Het beheer van de elektronische informatiebronnen wordt voor de bibliotheek eenvoudiger en inzichtelijker en daarmee wordt veel onderhoud bespaard. De bibliotheek krijgt een beter overzicht over het gebruik. Op basis van de uitgebreide statistiekfunctie kan men onderbouwde besluiten nemen ten aanzien van de beschikbaarstelling van elektronische bronnen.

Voor meer informatie zie https://hiddenautomaticnavigator.nl

HowardsHome nieuwsvoorziening

Via de nieuwsvoorziening van Ingressus is het mogelijk om uw eigen organisatie snel te attenderen op actueel nieuws. Deze dienstverlening is mogelijk via een licentie die Ingressus heeft afgesloten met leverancier HowardsHome.

Dagelijks worden meer dan 8.000 Nederlandse en internationale sites afgelopen op het recente nieuws. Via ingestelde profielen kan het relevante nieuws voor uw organisatie hieruit worden geselecteerd. De nieuwsberichten worden via een dagelijkse automatische nieuwsbrief per email naar de eindgebruiker verstuurd. Van elk profiel is via een RSS-feed beschikbaar.

De selectie van relevant nieuws vindt plaats op basis van zoekwoorden, taal en onderwerpsgebied. Specifieke bronnen kunnen worden benoemd of juist worden buitengesloten.