Annuska Graver directeur Ingressus

Vanaf deze plek stel ik mij graag aan u voor als algemeen directeur van Ingressus. Het is voor mij een eer om Ingressus verder te mogen leiden in deze soms roerige maar ook uitdagende tijd. Als bibliothecaris van huis uit (de toenmalige BDI in Groningen) heb ik vele bibliotheken en kennisinstellingen mogen bezoeken en leren kennen, maar ben ik vooral in de wereld van het hoger onderwijs terechtgekomen. Daar leerde ik de kracht van samenwerken kennen als bestuurder binnen het Samenwerkingsverband Hogeschoolbibliotheken (SHB). Die samenwerking is essentieel in onze wereld waarin nieuwe mogelijkheden zich steeds sneller ontwikkelen.

Voor bibliotheken en kennisinstellingen liggen er vele uitdagingen. Dat bleek wel tijdens ons mini- symposium ter gelegenheid van ons 25-jarig bestaan. Het omgaan met instromende en vertrekkende medewerkers, het inspelen op nieuwe vragen van klanten, het inzetten van innovatieve mogelijkheden voor producten of diensten: hoe doe je dat als organisatie nu zo goed mogelijk? En ondertussen ook de dagelijkse zaken op orde houden zodat gebruikers van informatie en kennis in een organisatie optimaal bediend worden. Het is al 25 jaar onze core business en wij helpen u graag met deze uitdagingen. Ik nodig u daarom van harte uit met ons in gesprek te gaan over de mogelijkheden voor ondersteuning bij uw taken en dienstverlening. Leest u eens de verhalen van onze klanten op onze website voor inspiratie en mogelijkheden. En bekijk vooral de presentatie van Maurits van der Graaf die hij gaf op het symposium.

Wij gaan, vanaf 1 juli in ons nieuwe kantoor, maar gelukkig in hetzelfde Groothandelsgebouw in Rotterdam, verder werken aan onze dienstverlening. Dat doen we zoals u dat van ons gewend bent: laagdrempelig, toegankelijk, met kennis van zaken en altijd nieuwsgierig naar nieuwe kansen.

Heel graag tot ziens.

Annuska Graver