Catalogiseren bij Boekmanstichting, kenniscentrum voor kunst, cultuur en beleid

Eind januari kwam bij Ingressus de vraag binnen van de Boekmanstichting voor ondersteuning bij de bibliotheekwerkzaamheden, voor 3 maanden (2 dagen per week). Omdat een van de collega’s van de bibliotheek is uitgevallen was er behoefte aan hulp bij het catalogiseren en bijhouden van publicaties en artikelen in nieuwsbronnen, overheidsdocumentatie, coronaliteratuur etc. op het gebied van cultuurbeleid.

Catalogus Boekmanstichting

De collectie van de kennisbank is een bron voor studenten, onderzoekers, medewerkers van andere culturele instellingen en beleidsmakers uit diverse overheidslagen, en heeft een landelijk bereik. . Het komt voor dat publicaties en artikelen, vooral grijze literatuur, een aantal jaar later niet meer terug te vinden zijn. Daarom is het een taak voor de bibliotheek om deze kennis en bronnen voor toekomstig onderzoek veilig te stellen.
Het eerste kennismakingsgesprek vond online plaats en werd opgevolgd door een kennismaking en inwerkdag in Amsterdam. De werkzaamheden bestonden uit het formeel beschrijven van de publicaties in Adlib. In de kennisbank wordt elk record ook voorzien van inhoudelijke ontsluiting middels trefwoorden en een samenvatting.
Een medewerker van de Boekmanstichting selecteerde de te beschrijven publicaties. De inzet van Ingressus (Monique Smits) vond plaats van half februari t/m eind mei en kon zowel in Amsterdam, als vanuit huis of kantoor worden uitgevoerd.

Monique: ‘Leuk aan dit project was dat ik in korte tijd inhoudelijk betrokken werd. En mede dankzij het online koffiemoment op de maandagochtend was ik goed op de hoogte van waar andere medewerkers van de stichting zich mee bezig houden.’

Ook interesse om tijdelijk ondersteund te worden door Ingressus? Neem dan gerust contact met ons op.