Creatief inzetten van X-ref

X-ref is een flexibel systeem voor het opslaan, doorzoeken en presenteren van verschillende soorten data. Naast alle functionaliteiten voor bibliotheken kan X-ref dus ook gebruikt worden voor andere toepassingen.

Vanuit onze klantenkring komen er regelmatig verzoeken of X-ref ook gebruikt kan worden als repository voor onderzoek publicaties, als web gebaseerd uitleensysteem voor andere materialen zoals hulpmiddelen, registraties voor subsidies, koppelingen met Google Docs en of de X-ref API ingezet kan worden voor koppelingen met andere systemen zoals SharePoint of andere websites.

Anke Scholten, Projectmedewerker innovatieteam, GGNet Labs, Werk(t) Café, zegt het volgende over de bijzondere toepassing van X-ref bij GGNet:

GGNet wil patiënten en collega’s zoveel mogelijk laagdrempelig met technologische zorgproducten in contact laten komen. Daarom hebben wij sinds afgelopen zomer GGNet Labs, de plek waar innovatie, technologie en praktijk samenkomen. Een onderdeel van Labs is de probeerservice, via de probeerservice kunnen patiënten en medewerkers gratis technologische zorgproducten lenen om uit te proberen. Om alle aanvragen goed te kunnen behandelen zijn wij overgestapt naar het bibliotheeksysteem van Ingressus. Het voordeel is dat wij niet meer handmatig alle aanvragen hoeven te verwerken en leners meteen zicht hebben op de beschikbaarheid van een product. Leners krijgen bijvoorbeeld automatisch een mail als het aangevraagde product beschikbaar is, en wanneer zij een product weer moeten terugbrengen. Dit scheelt ons veel werk!”

Veel is standaard mogelijk en ondertussen hebben wij veel ervaring met het inzetten van X-ref voor andere doeleinden dan een traditioneel bibliotheeksysteem. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan even contact op met de ServiceDesk.