Even voorstellen

Wij hebben twee nieuwe medewerkers aangenomen. Vera Treep gaat onze Boekhandel versterken en Hilde van Wanroij gaat ons ondersteunen op het gebied van erfgoedmateriaal.

Vera aan het woord:
Sinds eind september werk ik bij Ingressus als medewerker Boekhandel. Na 12 jaar niet meer gewerkt te hebben met boeken voel ik mij helemaal op mijn plek bij Ingressus. De afgelopen maanden heb ik alle tijd en hulp gekregen om mij zo goed mogelijk in te werken en heb ik gemerkt hoe fijn alle contacten met klanten en collega’s verlopen. Kortom ik heb het heel erg naar mijn zin.

Hilde aan het woord:
Als medewerker van Ingressus werk ik sinds april met veel plezier bij de universiteitsbibliotheek van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Twee dagen per week catalogiseer ik hier middeleeuwse handschriften. Per januari zal ik daarnaast nog 2 extra dagen inzetbaar zijn voor Ingressus ter ondersteuning van onze diensten op het gebied van erfgoedmateriaal, zoals handschriften, oude drukken of cartografie.

Na een opleiding Nederlandse taal en cultuur aan de RU en master Boekwetenschap aan de UvA (focus op middeleeuwse handschriften en oude drukken), heb ik bijna drie mooie jaren mogen werken bij Antiquariaat FORUM & ASHER Rare Books. Daar heb ik keer op keer het unieke verhaal van een boek onderzocht en opgeschreven, het zij voor een commerciële markt. Nu zal ik aan de andere kant van de tafel gaan zitten, omdat mijns inziens iedere erfgoedcollectie uniek is en eigen uitdagingen en afwegingen biedt op het gebied van zowel collectievorming als ontsluiting.

Ik verheug me om samen met erfgoedinstellingen te onderzoeken welke rol Ingressus voor hen kan spelen en hoe wij onze expertise, kwaliteiten en capaciteiten kunnen inzetten voor het bijzondere materiaal dat de Nederlandse erfgoedinstellingen rijk zijn.

Mochten er nu al vragen zijn over de mogelijkheden, schroom dan zeker niet om contact met ons op te nemen. 

Hilde heeft voor de Radboud Universiteit meegewerkt aan een video waarin zij vertelt over een bijzondere aanwinst in de collectie.