HAN4

Op dit moment testen wij de internationale versie van HAN4. Na afronding van deze testperiode worden HAN gebruikers geïnformeerd over de upgrade en wat hier allemaal bij komt kijken.
Nieuw in deze versie van HAN is de toevoeging van een rollen gebaseerd administratie model. U kunt in HAN4 personen rollen toewijzen om bijvoorbeeld HAN te beheren, statistieken te bekijken of bronnen op te nemen. Een andere grote verandering is de toevoegen van een open WebAPI. Middels deze WebAPI is het mogelijk om HAN te laten communiceren met andere content management- en Discovery systemen. Verder zijn er meerdere bugs opgelost. HAN4 maakt gebruikt van een verbeterde kernel. Deze houdt echter wel de logica aan van de HAN3 kernel. Dit betekent dat dit keer het niet nodig is om de links aan te passen. Dit in tegenstelling tot de upgrade van HAN2 naar HAN3 waarbij de links aangepast moesten worden op bijvoorbeeld het intranet. 
Verder heeft de leverancier van HAN aangekondigd vanaf 31 maart 2017 de ondersteuning voor HAN3 te stoppen. Beveiligingsupdates worden nog wel uitgebracht na 31 maart 2017. HAN3 wordt echter niet meer verder ontwikkeld. Nieuwe functionaliteiten worden alleen nog maar in HAN4 verwerkt.