HowardsHome nieuwsvoorziening weer beschikbaar

De systemen van HowardsHome zijn weer vrijgegeven nadat op 13 september een ransomware aanval had plaatsgevonden.

De website vermeldt op maandag 14 september: “Zoals eerder gemeld is afgelopen zondag een ransomware aanval uitgevoerd op de diensten van howardshome. In goede samenwerking met onze hostingprovider, systeembeheer en beveiligingsspecialisten is de aanval snel gestopt en is herstel gestart. Er is geen bewijs gevonden dat de aanval een datalek tot gevolg heeft gehad. De aanval heeft vanwege het goede backupregime ook geen permanente gevolgen voor de beschikbaarheid of integriteit van persoonsgegevens. Door middel van gecontroleerd systeemherstel en de toepassing van extra maatregelen waar nodig, is onze dienstverlening mogelijk morgen weer beschikbaar..”

en:

“Op dit moment halen we het nieuws op van de afgelopen periode en wordt dit in snel tempo verwerkt. In principe zijn onze diensten weer beschikbaar, maar we wijzen graag op het volgende:

We hebben onze systemen kunnen herstellen op basis van backups van zaterdag 12 september rond 12 uur. Al het nieuws vanaf dat moment wordt vanaf vanmiddag opgehaald waarbij het de datum en tijd krijgt van het moment van ophalen, dus niet van publicatie. Het gaat in totaal om tienduizenden artikelen.”