Inzet bij Bibliotheek Universiteit van Amsterdam (UvA)

De bibliotheek van de UvA vroeg recent aan Ingressus om tijdelijke uitbreiding van hun catalogiseercapaciteit. De UvA en de Hogeschool van Amsterdam delen een gezamenlijke backoffice.

Er was hulp nodig bij de verwerking van bepaalde collectie-onderdelen waar door extra boekenbudget en andere activiteiten van de vaste medewerkers een achterstand in was ontstaan. Ingressus collega Eelko van Schie kon mede door zijn opgedane ervaringen bij de Universiteitsbibliotheek van Leiden snel aan de slag in Amsterdam. Met zijn kennis van het Alma bibliotheeksysteem, opgedaan bij de UB Leiden was er van inwerken vrijwel geen sprake
In deze periode heeft Eelko diverse materialen verwerkt. Naast de achterstanden heeft hij ook meegewerkt aan het verwerken van een schenking Olympische boeken over de Spelen van 1928 in Amsterdam en de reguliere stroom van de UvA. Aan het einde van zijn (verlengde) inzet waren alle achterstanden weggewerkt.

Eelko aan het woord:
Kun je iets vertellen over je ervaringen bij deze opdracht?
“Het was niet de eerste keer dat ik voor de HvA werkte. Ik kwam een aantal oude bekenden tegen die ik nog kende van eerdere projecten, onder andere van de UB Leiden maar ook van andere instituten wiens collectie door de UvA overgenomen was (bijvoorbeeld Theater Instituut). Ook waren er een paar mensen die me nog kenden uit mijn prille beginjaren in bibliotheekland. Ik ben ooit met catalogiseren begonnen in het retroproject van de UvA, jaren geleden.
Ik was al bekend met de systemen die gebruikt worden (Alma, Recordmanager). Vanwege mijn ervaringen bij de UB Leiden dus ik kon meteen aan de slag. Het was een leuk project en ik kreeg te horen dat ze erg blij waren met mijn inzet.”