Mox-info testperiode

Eind september gaat een testperiode van start voor de nieuwe applicatie Mox-info.  Dit is de opvolger van My-TOC en is een attenderingstool die artikelen op basis van zoektermen selecteert. U kunt hiermee als informatiespecialist profielen maken voor de verschillende functies binnen uw organisatie en zelfs voor individuele medewerkers met een specifieke attenderingswens.
Mox-info filtert onder andere uit complete inhoudsopgaves, (opensource) databases en nieuwsbronnen precies die artikelen die voor onderzoekers, specialisten, conservatoren, stafmedewerkers relevant zijn. Als informatiespecialist kunt u ook de zoekacties uit de betaalde databases van uw organisatie hierin mee laten lopen. Deze manier van attenderen kan een positieve spin-off hebben voor de bibliotheek.

Timbers heeft de afgelopen maanden hard gewerkt om het concept en de software vorm te geven. Een aantal bibliotheken in de medische markt die al gebruik maken van My-TOC, gaan Mox-info de komende maanden uitproberen. Ingressus coördineert de testperiode, en zal zelf ook verschillende testen uitvoeren.  De bedoeling is dat de software vanaf 1 januari 2017 te koop is via het licentieaanbod van Ingressus. Naast een profiel voor de branche Gezondheidszorg wordt er ook gewerkt aan het inzetten van deze tool in de waterwereld, de juridische bibliotheken en de culturele sector.