Nieuwe collega: Annuska Graver stelt zich voor

Per 1 januari ben ik gestart bij Ingressus als adviseur dienstverlening bibliotheken. Een leuke uitdaging om in een andere rol in de bibliotheekwereld rond te lopen.

Van huis uit ben ik bibliothecaris; lang geleden de BDI in Groningen afgerond. In Leiden ben ik gestart als data documentalist bij het Nederlands Historisch Data Archief (nu Dans) en daarna bij het NIWI (Nederlands Instituut voor Wetenschappelijke Informatie) in de wereld van de wetenschap met informatie bezig geweest. Ik miste het echte bibliotheekwerk echter. Na een aantal jaren bij de hogeschoolbibliotheek InHolland diverse projecten en trajecten te hebben gedaan, ben ik de afgelopen 14 jaar hoofd van de bibliotheek Breda University of Applied Sciences geweest. Een uitdagende en innovatieve wereld!

Al die kennis en ervaring kan ik nu goed gebruiken in mijn nieuwe rol bij Ingressus. Wat mij opvalt is dat Ingressus als kleine organisatie enorm goed en snel kan inspringen op de behoeftes van bibliotheken. Als het gaat om het inrichten en aanpassen van de software, om het geven van trainingen of een detacheringstraject: er wordt snel geschakeld, in nauw overleg met de bibliotheek.

De veelzijdigheid van de dienstverlening spreekt mij enorm aan: het omzetten van catalogi naar een mooie webportal, het leveren van boeken inclusief catalogiseren en uitleenklaar maken, het geven van trainingen in RDA en Marc21 en het ontwikkelen en hosten van bibliotheeksoftware. Ook word ik erg blij van de Vakliteratuurapp die recent is ontwikkeld en onder meer bij de Hoge Raad wordt gebruikt maar ook veel in de medische bibliotheken wordt ingezet.

De eerste klantendag is inmiddels achter de rug. Aan mij de eer om meer klanten kennis te laten maken met de veelzijdigheid van Ingressus, onze dienstverlening en service. Ik kom graag langs om het een en ander te vertellen of te laten zien. Ook voor het “gewoon even sparren” over het vak bent u bij mij aan het goede adres.

Annuska Graver
E-mail: agraver@ingressus.nl (T: 010-2060260/M: 06-22347619)