Terugblik gebruikersbijeenkomst My-ToC

Op 25 mei vond een gebruikersdag van My-ToC plaats welke deze keer werd gehouden op de 20e etage van het Ministerie van VWS.
We werden ontvangen door André Baltissen, informatiespecialist bij het Ministerie van VWS.

André Baltissen gaf tijdens zijn presentatie een interessante kijk op het werk binnen deze bibliotheek en de manier waarop bijvoorbeeld rijksbreed voor de benodigde toegang tot databases of tijdschriften wordt gezorgd. Ambtenaren worden, zo persoonlijk als mogelijk, geattendeerd op de onderwerpen waar zij op dat moment mee bezig zijn. Ook wordt de informatie gefilterd en verpakt of samengevat naar de specifieke ambtenaar gestuurd, zodat deze er direct mee aan de slag kan.

Na deze presentatie werd door Ruud Snelleman de nieuwe collega Ben te Hennepe voorgesteld. Als accountmanager gaat Ben bij (potentiele) klanten langs om het product My-ToC onder de aandacht te brengen.  Ruud gaf vervolgens een overzicht van de ontwikkelingen van het nieuwe product Mox-info. Op basis van zoekprofielen wordt niet alleen geattendeerd via e-tocs (op basis van e-mails) zoals via My-ToC gebeurt, maar wordt de data van meerdere databases doorzocht. Met behulp van API-technieken kan bijvoorbeeld geattendeerd worden op nieuw toegevoegde publicaties vanuit de (X-ref)bibliotheekcatalogus.
De ontwikkeling van de nieuwe software gaat gepaard met een nieuwe vormgeving van zowel dit programma als de bijbehorende website. De verwachting is dat in het najaar getest kan gaan worden, waarna in januari de uitrol wordt verwacht.  Belangrijk om te weten is dat My-ToC zal blijven bestaan.

De middag werd afgesloten met een vragenronde waarin inhoudelijke vragen over My-ToC konden worden gesteld. We kijken terug op een leerzame en interessante middag.