Vacature medewerker (online) boekhandel Ingressus

We zoeken een nieuwe collega! Kom jij werken bij Ingressus als medewerker van onze online boekhandel? Kijk snel of dit jouw volgende stap in je carrière wordt. Voor meer informatie en profiel kun je gerust contact met ons opnemen.

T 010 2060260, of Annuska Graver, agraver@ingressus.nl, T 0622347619

Profiel medewerker (online) boekhandel Ingressus

Ingressus boekhandel

Ingressus heeft al sinds 2011 een online boekhandel. Bibliotheken en kennisinstellingen kunnen via de webshop bestellingen doen waarbij diverse handige functionaliteiten, speciaal voor bibliotheekmedewerkers zijn ingebouwd. Een van de services die Ingressus biedt is het catalogiseren en uitleenklaar maken van de bestellingen zodat de bibliotheek direct bij aflevering de boeken in de kast kan zetten. Onder onze klanten bevinden zich bibliotheken in de medische sector, in het onderwijs, bij de overheid en openbare bibliotheken.

Naast de boekhandel levert Ingressus diverse diensten en producten aan bibliotheken. Voor meer informatie zie onze website of bezoek ons LinkedIn profiel

Wij hebben onze standplaats in Rotterdam; ons kantoor bevindt zich op de 7e etage in het Groothandelsgebouw, pal naast het Centraal Station. Afgelopen jaar is gebleken dat deze functie ook deels thuis kan worden uitgevoerd.

Functie-inhoud
Taken:

  • Bestellingen afhandelen en monitoren, problemen oplossen, reclameren bij leveranciers
  • Bewaken budgetten van klanten, (in samenwerking met collega’s) facturen & administratieve zaken afhandelen
  • Selectie voor klanten uitvoeren o.b.v. collectieprofielen en afspraken met klanten
  • Contacten onderhouden (operationeel) met klanten en leveranciers: je bent het eerste aanspreekpunt voor hen
  • Handleidingen verzorgen, demo’s op verzoek uitvoeren
  • Opstellen en vastleggen van wensen, eisen en afspraken voor nieuwe (en waar nodig bestaande) klanten
  • Samen met collega’s ondersteunen/inschrijven bij aanbestedingen op gebied van boeken en mediaverwerking
  • Het is een pre als je al kennis van en/of ervaring in catalogisering in GGC, WMS en Worldcat (of andere bibliotheeksystemen) hebt omdat je dan de mediaverwerking (het catalogiseren) van de bestellingen ook direct kan doen voor bibliotheken. Kennis van/ affiniteit met metadata is daarom handig in deze functie en we kunnen je daarin waar nodig nog verder scholen

Kenmerken:

Voor het kunnen uitvoeren van de bovenstaande taken heb je een aantal kwaliteiten nodig. Vanzelfsprekend moet je accuraat zijn en een goede balans kunnen vinden in klantgerichtheid en commercieel handelen. Kennis en ervaring met Excel strekt tot aanbeveling.

Verder is het van belang om voor deze functie een proactieve houding te hebben en goed te kunnen schakelen tussen verschillende taken op een dag. Daarbij bewaar je het overzicht en heb je een coördinerende capaciteit om proces en betrokken medewerkers praktisch aan te sturen.

Kwaliteitsgericht werken en bewaking van de kwaliteit (van processen en catalogisering) past bij jou en je kunt je inleven in bibliotheekprocessen, zoals acquisitie, selectie, verwerking en attendering van boeken. Heb je ook nog ervaring in de boekhandelsketen dan is dat mooi meegenomen maar niet perse noodzakelijk.

De functie vergt een grote mate van zelfstandigheid en besluitvaardigheid binnen de kaders van je bevoegdheden en verantwoordelijkheden. Je werkt nauw samen met 2-3 collega’s die meewerken aan de uitvoerende taken van de boekhandel (verzendklaar maken, catalogiseren, ontvangen van de bestellingen). Daarnaast vragen we van jou een meedenkende, ontwikkelingsgerichte houding in alle zaken rondom de boekhandel: van uitvoering van processen tot systeeminrichting.

Deze functie is minimaal 0.6 fte en je krijgt eerst een tijdelijk dienstverband van een jaar; bij goed functioneren kunnen we dit omzetten naar een vast dienstverband.

Salarisindicatie is afhankelijk van ervaring en opleiding

Meer weten of interesse? Neem dan snel contact op, de functie is per 1 april vacant!

Annuska Graver, adviseur dienstverlening bibliotheken, 0622347619, agraver@ingressus.nl

Je kunt ook met Ingressus rechtstreeks contact opnemen, via 010 2060260.